”Jag bjuder laget runt – i Örebro”

NYHETER

Olle Garp, 32, programledare för "Morgonpasset" i P3; du får tusen spänn - hur bränner du dem på stan i kväll?

Olle Garp, 32, laddar med senap och vitlök innan han lämnar stan för att dricka gammeldansk.

Klockan två börjar dom mata rovdjuren på Skansen. Matningen börjar vid järvarna och vi är naturligtvis där! Skansen är folktomt och gemytligt de luxe på vintern. Gillar man inte att se uttrar äta så förtjänar man inte att gå ut och festa!

Ölen smakar sällan godare än när den är billig och fredagskvällen fortfarande är tidig. Utan att göra några jämförelser i övrigt så är Kvarnen lite som Skansen, bäst när det inte är allt för mycket folk. Jag bränner ett par hundringar men jag bjuder säkert lite också.

Mastodontmiddag

I kväll tänkte jag också bjuda mig själv på bland det bästa man kan få att äta i den här stan - fläsklägg och rotmos på Pelikan. Tre sorters senap kommer med men jag nöjer mig med den skånska varianten.

Efter denna mastodontmiddag säger jag hej då till gäng nummer ett och drar mig hemåt. Fast det är inget att oroa sig över för jag ska bara hem och packa väskan! På vägen så ser jag att några jag känner sitter inne på Bröderna Olsson och jag är inte sen att kliva in. Jag tar en Bloodshot, som är som koncentrerad Bloody Mary med ett ton vitlök i.

Köper en fisketidning

Sedan rusar jag hem, packar ner tandborste och linsburk och skyndar mig till Centralen för att hinna med åttatåget till Örebro. Jag har massor av kompisar i Örebro och åker ofta dit och går ut istället för att trängas och köa i Stockholm. Jag köper en flugfisketidning som räcker ganska precis hela resan.

Framme i Örebro blir det raka spåret till ett ställe som heter Attityd där jag bjuder laget runt på gammeldansk. Kanske inte världens bästa idé eftersom folk bjuder tillbaka men jag räddas av att ställets sista flaska tar slut.

Notan

Så bränner andra kändisar 1000 spänn

Sofia Larsson