Lovande trots Locandas läge

NYHETER

Läget, läget, läget.

Man behöver inte vara Donald Trump för att veta att det är nyckeln till framgång.

Men om Locanda sköter sina kort rätt kanske folk hittar hit ändå.

Foto: PeteR KJELLERÅS

Nyöppnade Locanda kan inte räkna med nåt spill från Stureplan. Det ligger helt enkelt för långt bort.

Området, som i folkmun kallades för Klara Porra förr om åren, har härbergerat både sexshoppar och prostituerade av båda könen.

Vilseledande ingång

Nu är det en helt annan typ av fysisk aktivitet som pågår här - Locanda ligger vägg i vägg med S.A.T.S. senaste paradgym Zenit. Men det är inte förvånande om till och med de flitigaste gymråttorna missat att de går förbi ett schyst ställe varje dag. För ingången är minst sagt vilseledande. Den verkar vara nån slags superironisk parafras på en förortspizzeria med griffeltavla på staffli, två plastkrukväxter och en dörrmatta som ser ut att komma från Svanströms.

Väl inne blir det betydligt bättre med inredning i bruntoner, centralt placerad bardisk och bärnstensfärgade ljuslyktor på varje bord.

Drinkarna är kunnigt mixade. Itamar har spännande ingredienser som granatäpple och fikonmarmelad. Den är rejält stark, men isen smälter snabbt och ger en perfekt balans. Eastern Rose innehåller lychefrukt och rosvodka och faller vissa på läppen, medan andra skriker "potpurri".

Kända ansikten

Vid 23-tiden dimmas ljuset ner och volymen dras upp. Det är då man börjar känna att stället har verklig potential. Det som tidigare varit en ganska random barupplevelse blir mycket mera spännande.

Man känner igen de flesta som droppar in, men man kan inte placera någon. Det känns som att det är en hel del krogrävar som vill säga hej och tjena till gamla kollegor.

Det är bara att hoppas att stället hittar sin publik även efter att strömmen av lyckönskare sinat.

Annars kommer det att vara borta snabbare än isen smälte i min drink.

Barombudskvinnan