Kvinna våldtogs - på Åhléns toalett

Nu söker polisen i Göteborg vittnen

NYHETER

Kvinnan var och handlade på Åhléns när hon överfölls av en okänd man.

Polisen misstänker att hon våldtogs inne på varuhusets toalett.

– Hon är jättestressad och mår väldigt dåligt av det här, säger P-O Johansson vid Göteborgspolisen till aftonbladet.se.

Strax före lunch i går gick kvinnan in på Åhléns i gallerian Nordstan i centrala Göteborg. Hon befann sig på varuhusets andra våning när den okände mannen slog till.

– Hon har berättat att hon blev indragen på en toalett inne på Åhléns, där den här mannen våldtog henne, säger kommissarie P-O Johansson vid Göteborgspolisens spaningsrotel till aftonbladet.se.

Skrämd eller hotad

En mängd människor bör ha befunnit sig på varuhuset vid den aktuella tidpunkten. Än så länge har polisen dock inte fått tag i några vittnen till händelsen.

Varför skrek kvinnan inte på hjälp?

– När det gäller just våldtäkt så agerar man inte alltid logiskt. Hon kan ha blivit skrämd eller hotad i samband med det här, säger P-O Johansson.

Polisen bedömer kvinnan som mycket trovärdig, men vill inte gå ut med hennes ålder, utan säger bara att hon är ”en vuxen kvinna”, och inte i tonåren.

Hotades hon med något vapen?

– Nej, det finns inga uppgifter om det.

Kvinnan anmälde våldtäkten på tisdagseftermiddagen. Hon satt i förhör under gårdagen, och P-O Johansson säger att hon mår väldigt dåligt efter händelsen i går. Hon ska också ha vissa skador, som polisen misstänker uppkom i samband med våldtäkten.

– I dag ska vi prata med henne igen, och utvärdera den tekniska bevisningen.

Fotnot: Polisen söker vittnen till händelsen på Åhléns. Kvinnans signalement är att det är en svart man i 30-årsåldern med flätat, halvlångt hår.

Har du uppgifter att lämna? Ring Göteborgspolisen: 031-739 20 00.

Mia Carron