Pappa ville hämnas på dotterns våldtäktsman

Köpte en kniv för att skära av den misstänkte mannens penis

Foto: Rune Stølås/Bergens Tidende
Här grips pappan - efter att ha gått till attack mot den man som han misstänker har våldtagit hans sjuåriga dotter.
NYHETER

Pappan fick syn på mannen som misstänks för att ha våldtagit hans sjuåriga dotter.

Då gick han och köpte en kökskniv.

– Jag ville skära av hans penis, har pappan berättat i förhör med polisen.

Den sjuåriga flickan ska ha utsatts för en våldtäkt strax före jul förra året. I måndags kväll såg hennes pappa av en slump den man han misstänker begick övergreppet.

Att se mannen på fri fot fick pappan att fullständigt tappa besinningen, skriver den norska tidningen Bergens Tidende.

Hotade till livet

Pappan reste sig från sin stol på studentkafét i Bergen och gick för att köpa en kökskniv i en butik tvärs över gatan. Han tog också med sig en järnstång innan han återvände för att söka upp den misstänkte våldtäktsmannen.

– Järnstången skulle jag ha för att slå honom i bakhuvudet med, och med kniven skulle jag skära av hans penis, har pappan uppgett i polisförhör enligt BT.

Inne på kafét ska mannen inför chockade gäster ha hotat den misstänkte våldtäktsmannen till livet - först med stången, därefter med kniven. Någon ringde polisen, som grep den våldsamma pappan.

Efter attacken är det istället flickans pappa som sitter frihetsberövad. I förhör med polisen ska han ha berättat att det inte var hans avsikt att slå ihjäl den misstänkte våldtäktsmannen, men att han ville skada honom allvarligt.

”Utslag av frustration”

Han ska också ha sagt att när rättssystemet inte straffar mannen, borde han få ta saken i egna händer.

– Pappan upplever att det inte händer något med utredningen och att hans dotter inte blir trodd. Det som hände på kafét var ett utslag av frustration som byggts upp, säger pappans advokat Gisle Didriksen till BT.

Dottern har pekat ut den misstänkte gärningsmannen, som är hennes lärare. Läkarundersökningen har också slagit fast att hon utsatts för ett övergrepp. Polisen anser dock att uppgifterna inte är tillräckliga för att frihetsberöva mannen.

Mia Carron

ARTIKELN HANDLAR OM