Väpnat rån mot värdetransport

Södertälje: Hotade väktarna med automatvapen och yxa

Rånarna slog till mot värdetransporten utanför Ica Maxi i Södertälje.
NYHETER

Två maskerade män, beväpnade med automatvapen och yxa, rånade i dag en värdetransport i Södertälje inför en mängd vittnen.

Polisen har satt in hundpatruller och en helikopter i jakten på rånarna.

Det var i samband med att värdetransporten stannade vid Ica Maxi i Södertälje som rånarna slog till.

Enligt de första uppgifterna var rånarna bara beväpnade med en yxa. Men vid 14.40-tiden, någon timme efter rånet, hade nya vittnesuppgifter om ett automatvapen kommit in.

– De ska inte ha avlossat några skott, men har troligen hotat väktarna med vapnet, säger Björn Engström, pressansvarig vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral till aftonbladet.se.

Hundpatruller

Båda rånarna var maskerade med luva. Enligt vittnen ska de ha använt yxan för att slå upp en av de värdeväskor som fanns i bilen.

– Vi vet inte om de fick med sig något därifrån, säger Björn Engström.

Ett stort polisuppbåd med bland annat en helikopter och hundpatruller har satts in i jakten på rånarna.

Efter attacken mot värdetransporten försvann rånarna i riktning mot E 20. En halvtimme efter rånet hittades den första flyktbilen, en Volvo, övergiven i Hovsjöområdet i närheten av Ica Maxi. Polisens tekniker var vid 14-tiden på väg för att undersöka bilen.

Många vittnen

Rånet utfördes strax före klockan 13.30 på torsdagseftermiddagen. Vid tidpunkten fanns det gott om folk på platsen. Polisen har därför många vittnesuppgifter att gå på.

Värdetransporten kom från Securitas. Enligt Stefan Wikman, informationsansvarig för Securitas värde, brukar företagets värdeväskor explodera när de utsätts för våld.

– Med största sannolikhet har rånarna inte kommit över någonting, men det är ingenting jag kan bekräfta än, säger han till aftonbladet.se.

De båda väktarna är fysiskt oskadda, men uppskakade efter rånet.

Tidigare:

Mia Carron