”När killarna börjar skrävla är det dags att dra”

NYHETER

Du får tusen spänn - hur bränner du dem på stan i kväll?

Andrea Engsäll börjar med en flaska bubbel framför brasan med en kompis och fortsätter sedan ut i Stockholmsnatten. Innan hemgång går sista slantarna åt till en stadig burgare med läsk och pommes.

Andrea Engsäll, 29, inredare i "Homestyling" på kanal 5:

Det blir mörkt tidigt på eftermiddagen, så då kan kvällen också börja tidigt. Därför bjuder jag hem en tjejkompis redan klockan 17 på ungerskt bubbel framför brasan. Två timmar och några sanningar senare drar vi vidare till Miró. Där äter vi supergoda köttbullar i gräddsås och dricker Santa Digna. Kyparen är en vänlig själ och bjussar på varsin tryffel till kaffet.

Drömmer om stränder

Proppmätta och fnittriga trippar vi vidare i snöslasket. Nu är målet Cocktailbaren, en trappa upp på Hotel Diplomat. I ombonad miljö sippar vi på varsin singapore sling och drömmer om avlägsna stränder på varmare breddgrader. Efter mysmiljön på Diplomat är det dags att gå till ett ställe där man kan barhänga och smådansa lite samtidigt. Vi går till Bistro Jarl och dricker bubbel, smygdansar till Spikens grymma house och trängs med killar i bankpyjamas. När killarna börjar skrävla väl mycket är det dags att kila vidare.

Kindpussar på Sture

Nästa anhalt är Sturecompagniet. Här kindpussas vi med gulliga Kristoffer och hamnar med några roliga typer som bjussar på Fernet-shots. Lite bökigt med jackorna dock, så garderob måste vi betala.

Avrundar med nattmat

Nu börjar vi bli lite hungriga, så de sista slantarna läggs på ett stadigt meal på närmaste hamburgerbar. Sedan promenad hem och god natt!

Sofia Larsson