23-åring högg ner kvinna på gymnasiefest

Fastlagsfesten i danska Aalborg slutade i tragedi

NYHETER

En fastlagsfest vid Hasseris gymnasium i danska Aalborg slutade i tragedi när en 23-årig man på fredagen stack ihjäl sin före detta flickvän med flera knivhugg och sårade två andra elever.

Omkring 200 utklädda elever hade samlats till festen på gymnasieskolan när 23-åringen plötsligt dök upp vid 21-tiden. Det som sen hände utlöstes av ett svartsjukedrama, uppger flera personer som intervjuats av danska tidningen Berlingske Tidene.

Gav skydd - knivhöggs

Den 23-årige mannen ska ha varit rasande över att kvinnan gjort slut med honom och enligt källorna var det därför han attackerade och högg ihjäl henne med åtskilliga knivhugg.

I det handgemäng som följde fick också en 19-årig man ett knivhugg i halsen och en 17-årig pojke knivskars i axeln.

Enligt vice kriminalkommissarie Torben Asmussen skadades den ene av dem när den 18-åriga kvinnan försökte ta skydd bakom honom.

Båda var på lördagsmorgonen utom fara men 19-åringen låg fortfarande kvar på sjukhus.

Polisen fann gärningsmannen strax före midnatt. Han hade hängt sig i ett träd nära sin bostad.

"Festen var lyckad"

- Det som hänt är helt enkelt en chock för mig. Jag kan bara inte förstå att det kunde hända. Det var vanlig elevfest och det var en lyckad fest, säger gymnasiets rektor Anders Bach Jensen till Berlingske Tidene.

Eleverna och deras föräldrar har fått krishjälp och på lördag förmiddag ordnas ett informationsmöte vid skolan med bland annat psykolog.

Karin Henriksson, TT

ARTIKELN HANDLAR OM