OS har satt fart på stan

Här är vintersporterna som är glödheta

NYHETER

Förra veckan slöade stockholmarna i tv-soffan.

I dag syns de ute på idrottsarenorna.

Efter senaste tidens medaljregn har intresset för OS-sporterna ökat enormt.

Foto: MALIN ARNESSON
De sopar för glatta livet Efter Medaljregnet i OS är curlinghallarna i stan fullbokade. "Det är helt hysteriskt. Vilket uppsving och intresse efter OS, säger Christer Wessel, intendent vid Danderyds curlinghall.

Curling har aldrig varit speciellt hett i Sverige. Men efter att lag Anette Norberg sopat banan med de andra i OS är läget ett annat. Under helgen syntes 200 nybörjare i Danderyds curlinghall.

- Det är helt hysteriskt. Vilket uppsving och intresse efter OS, säger Christer Wessel, intendent vid Danderyds curlinghall.

I Sundbyberg, stans andra curlinghall, är läget likadant. Varje dag får klubben mer än 70 telefonsamtal av folk som vill prova på sporten.

Färgade av guldet

- Vi har sett på OS och följt Sveriges väg till guldet och blivit inspirerade. Men jag är finska och hejade mest på Finlands herrlag som tog sig till finalen, skrattar Frida Helenius, som besöker curlinghallen i Sundbyberg tillsammans med några arbetskamrater.

Och det är inte bara curlingsporten som märker av en OS-effekt. Stans alpina föreningar kan tacka Sveriges kvinnliga landslag för ett utökat medlemsantal.

Många vill testa

- Det är många flickor som vill börja. Och det beror ju på Anja Pärsons och de andra tjejernas framgångar, säger Per Roald som driver Hammarbybacken.

OS-sporter du kan utöva i stockholm

Jonas Andersson