Hett eftersnack om Reinfeldt

... och om rött eller blått

NYHETER

Söndagskvällens SVT-dokumentär om moderatledaren Fredrik Reinfeldt stod som grund för kvällens eftersnack där läsarna fick chans att tycka till om Reinfeldt och om svensk politik i allmänhet.

Det saknades inte åsikter!

Foto: Mats Strand

Debatten i eftersnacket kom att handla om Reinfeldt som person och politiker men snacket handlade även i stor utsträckning om vilket block läsarna vill se regera efter valet i höst.

Här följer ett par av inläggen:

Om blått eller rött:

”Tycker det är toppen med hög A-kassa, man kan spela dataspel hela sommarloven med nästan dubbelt så mycket inkomst som från CSN. Egentligen har moderaterna bäst politik, men röstar man på dem kanske man måste söka jobb till nästa sommar... Svår avvägning”, skriver Studenten med tydlig ironi.

”Bakom Reinfeldt finns en hel arme av egoistiska moderater som vill skära ner på stödet till de svaga och istället spendera pengarna på större LCD TV. Ska ni rösta på moderaterna så se då först till att ni har pengar på banken och ordentliga försäkringar. Annars blir dyrt!”, skriver Per.

”Fungerar vård, skola, omsorg? Inte? Vem har regerat de senaste 12 åren (65 av 74 år bakåt)? Massarbetslöshet i högkonjunktur, vårdköer och skolbarn utan kunskaper. Det är förstås borgarnas fel. Eller?”, skriver Ianric.

”Röstar man på högern är man en av två saker; lurad eller förmögen. Högern är nu liksom lltid de besuttnas parti. Alla som inte har förmögenhet i släkten och röstar på moderatena skjuter sig själva i foten, medan den gamla högadeln kiknar av skratt över alla lättlurade idioter”, skriver Tomas.

Om Reinfeldt:

”I kvällens tv-program blev det tydligt att för Fredrik Reinfelt är makten viktigare än politikens innehåll. Han är en vindflöjel som byter politik för att få makt”, skriver RetroS

”Det är väl skönt att det finns bytesrätt vad gäller politiker, och Reinfeldt är ett gott byte”, skriver Olle.

”Reinfeldt är Sveriges först dokusåpakändis partiledare, ingen verkar bry sig vad han och moderaterna står för. Vakna upp! han räddar oss inte med sitt kändiskap”, skriver Trevor Reznik.

”Reinfelt en stor ledare med pondus, stabilitet samt står upp för han tycker och tänker och snackar alldrig runt. En självklar Statsminister!”, säger Mårten.

Reinfeldt som statsminister

Under söndagen låg även en snabbfråga uppe med frågeställningen: ”Tror du att Fredrik Reinfeldt skulle göra ett bra jobb som statsminister?”. Vid halv elva på söndagskvällen hade drygt 36 000 röstat. 58,6 procent av dessa svarade ja, 41,4 nej.

Aftonbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM