Hur skapar vi fler jobb?

Ungt val efterlyser debattlystna skribenter

NYHETER

Nästa veckas tema på Ungt val är arbetsmarknad.

Vad tycker du om Sveriges arbetsmarknadspolitik? Är du orolig över att inte få jobb? Hur vill du att framtiden ska se ut?

Ungt val behöver duktiga debattörer med välvässade pennor och starka åsikter. Kanske är just du den debattör vi söker?

Sverige tenderar allt mer att utvecklas till ett samhälle där den äldre generationen mår allt bättre, har hög levnadsstandard och allt bättre ekonomiska villkor samtidigt som allt fler unga får kämpa hårt för att bli en del av samhällsgemenskapen.

Under vecka åtta var 686 848 inskrivna som arbetssökande på Arbetsförmedlningen, samma vecka fick 11 032 av dem arbete.

Leder dagens arbetsmarknadspolitik till fler nya jobb och nya företag? Är mer och längre utbildning lösningen? Vad ska vi göra för att få fler i arbete? Känner du oro över att inte få jobb när du blir äldre?

Hur tycker du att Sveriges arbetsmarknadspolitik ska se ut i framtiden? Tänk till och vässa pennan!

Ta chansen att få gehör för dina åsikter på Ungt val! Och gör det nu!

Engagerande och provocerande - men utan att gå över gränsen. Du kommer inte att få betalt för texten, men väldigt många kommer att läsa vad just du tycker och tänker.

Låter detta som något för dig? Skriv en debattartikel kring ämnet arbetsmarknaden! Det är ett ganska stort ämne, så välj en inriktning. Texten ska vara 1800-2000 tecken, observera tecken inklusive mellanslag, inte ord.

Du som skriver ska vara mellan 18 och 25 år gammal, samt gärna vara medlem hos Lunarstorm eller Ungt val.

Vi behöver få in din debattartikel senast 12 mars 2006. Mejla ditt bidrag till [email protected] Glöm inte ange Lunarsmeknamn, namn, adress och telefonnummer, så att vi kan kontakta dig om du är den debattör vi söker! Skicka även med ett foto på dig själv!

Gnugga geniknölarna och skriv så pennan glöder! Lycka till.