Kan få fängelse för sex med elev

Lärarinnan, 25, låg med 14-årig pojke

NYHETER

NEW YORK

Den så kallade sexlärarinnan i Florida, Debra LaFave, 25, riskerar fängelse.

Trots allt.

Foto: AP
har redan erkänt Lärarinnan Debra LaFave, 25, har erkänt övergreppen på tonårspojkar. Men nu hotar en domare att upphäva den uppgörelse hon gjort med åklagaren - och driva saken till rättegång.

Hon har tidigare klarat sig undan allvarligare påföljder genom att förklara sig skyldig till anklagelserna om sex med unga elever på och kring en skola utanför Tampa.

Eftersom de samlag hon genomfört med framförallt två pojkar, 14 respektive 15, skett i två olika så kallade countyn, prövas fallet i flera olika domstolar.

Kan gå till rättegång

En domare i Marion-countyt norr om Tampa, Hale Stancil, överväger nu att underkänna den uppgörelse LaFaves advokater träffat med åklagaren.

I så fall går fallet vidare till vanlig rättegång, där lärarinnan riskerar ett kännbart fängelsestraff.

Föräldrarna till den 14-årige pojke som förhandlingarna i Marion-countyt gäller har förklarat att deras son mår mycket dåligt över uppmärksamheten kring affären med "sexlärarinnan". De uppmanar därför domare Stancil att gå med på åklagarens förlikning.

Han kommer dock att tänka över sitt beslut i tio dagar. Skulle han säga nej upphävs den tidigare uppgörelsen i Hillsborough-countyt.

Där är Debra LaFave nu en registrerad sexbrottsling, förbjuden att komma i närheten av skolor. Om domstolen så kräver ska hon också bära elektronisk fotboja.

Per Bjurman