Bortförd – för 39 000 kr

Låneskuld misstänkt motiv bakom Gülays försvinnande

1 av 2 | Foto: RUNO SAMUELSON
Betalade aldrig tillbaka I går häktades poliseleven, misstänkt för att ha fört bort tvåbarnsmamman Gülay Karagöz. Nya bevis i utredningen är bland annat kontoutdrag som kan styrka att Gülay lånat honom pengar.
NYHETER

UPPSALA

Den försvunna tvåbarnsmamman Gülay Karagöz satte in 39000 kronor på poliselevens bankkonto - pengar hon aldrig fick tillbaka.

I går häktades han för människorov.

-Det är en penningskuld som är motivet, säger spaningsledaren Sven Knutsson.

Gülay Karagöz, 32, lånade ut pengar till den 36-årige poliseleven när de hade ett förhållande.

En källa berättar för Aftonbladet att poliseleven bad Gülay om ett lån på 30000 kronor för cirka två år sedan. Han sa att han hamnat i bråk på ett diskotek i Uppsala och behövde pengarna för att klara sig ur det.

- Han sa att bråket kunde förstöra hans poliskarriär, säger källan.

"Han blåste henne"

En tid senare ringde poliseleven på nytt och bad om pengar. Den gången befann han sig i Turkiet. Gülay satte då in 9000 kronor på hans konto.

Under hela förhållandet lånade han pengar av henne.

-Det var en tusenlapp nu och då. Han sa "du är min snygging, jag förtjänar inte dig". Men han blåste henne, säger källan.

Polisen har tidigare haft svårt att hitta bevis för att Gülay Karagöz lånat ut stora summor pengar till poliseleven. Men nu ska det enligt uppgift till Aftonbladet finnas utdrag som visar transaktionerna mellan deras konton.

250000 försvann

Dessutom ska poliseleven ha tagit hand om 250000 kronor som han skulle lämna till Gülays bröder i Turkiet. Men de fick aldrig några pengar.

- Det finns ett skuldmotiv, säger Sven Knutsson.

I övrigt är polis och åklagare förtegna om bevisläget. Tingsrätten häktade 36-åringen i går på sannolika skäl misstänkt för människorov.

Uppsalapolisen har samarbetat med turkisk polis som har förhört flera personer, bland andra en kvinna som vittnat om hur hon lånat ut sin lägenhet som kärleksnäste åt paret. Det är även aktuellt att förhöra fler personer i andra länder.

Poliseleven nekar till anklagelserna och tittade förtvivlat på sin fru i tingssalen när det blev klart att han skulle häktas.

-Han säger att han inte har lånat pengar. I varje fall inte på det sätt som framställts i media, säger hans advokat Leif Ericksson.

Tidigare artiklar

Karin Östman