Här våldtog han 14-åriga eleven

Elitidrottsman dömdes till tre års fängelse: Jag är oskyldig

Brottsplats I det här badhuset menar Tingsrätten att idrottsmannen våldtog den 14-åriga flickan.
NYHETER

Tafsandet i poolen utvecklades till en våldtäkt.

I går kom idrottsstjärnans dom.

Tre år för våldtäkt mot barn.

Men 22-åringen hävdar att han är oskyldig.

Badhustoaletten

Mannen, som har idrottat på elitnivå i flera år, jobbar vid sidan av sportkarriären som idrottslärare på en skola i Östergötland. Den första juni hade skolan heldagsaktivitet på badhuset och 22-åringen var med. Det var även hans då 14-åriga elev.

”Allting började i bubbelpoolen. Vi lekte och skvätte vatten på varandra” har flickan berättat.

Rädd blick

Men idrottsstjärnan nöjde sig inte med lek. I bubbelpoolen tafsade han på flickan, tvingade henne att röra hans könsorgan och förde upp fingrar i hennes slida och anus.

En av flickans två kamrater, som båda var med i bubbelpoolen och som är två av de viktigaste vittnena, berättar att hon fick en ”rädd blick” av sin vän när de satt i poolen.

Lite senare ville 22-åringen att de skulle leka kurragömma. Skoldagen var egentligen slut, men han bad de tre flickorna att stanna kvar. Under kurragömmaleken drog idrottsmannen in flickan på en toalett och våldtog henne.

Av rädsla för vad hennes föräldrar skulle tycka, och av respekt för sin lärare, berättade inte flickan någonting förrän efter flera månader. Anmälan lämnades in den 10 januari, idrottsmannen häktades den 26 januari och har sedan dess hävdat att han är oskyldig.

Trodde på flickan

Men Linköpings tingsrätt valde att tro på flickans berättelse. De har dessutom tagit hänsyn till att mannen var flickans lärare. Straffet blev därför tre år, ett år mer än minimistraffet för våldtäkt mot barn, och 22-åringens advokat Claes Westling är besviken.

– Min klient förnekar ju att han har gjort det som påstås. Vad beträffar straffet som sådant så tycker jag att det är lite i överkant.

Kommer ni överklaga?

– Jag vet inte än, men mycket talar för det.

Hur mår din klient i dag?

– Han har det naturligtvis väldigt jobbigt.

AnnaMaria Jansson