Vem är den övergivna flickan?

Nu vill polisen ha tips om babyn som hittades i moskén

NYHETER

Här är babyn som i går övergavs i en moské på Södermalm i Stockholm.

Polisen avslöjar nu sitt bästa spår i jakten på flickans mamma och pappa.

Ett brev – med en vädjan att någon ska ta hand om barnet.

uppskattas vara en vecka gammal Flickan hittades på tisdagen övergiven i moskén på Södermalm i Stockholm. Polisen vänder sig nu till allmänheten för att få in tips på vilka flickans föräldrar är.

Den nyfödda flickan hittades på onsdagen lämnad på övervåningen i moskén på Södermalm i Stockholm. Upptäckten gjordes av besökaren Fatima Nadif Hansson – som berättar att det låg en handskriven lapp brevid barnet.

Texten löd:

”Hej!

Jag träffade barnets mamma utanför moskén. Hon sa att hon skulle in här men kom på att hennes väska saknades. Hon undrade om jag kunde bära barnet och vänta här inne i värmen med barnet. Hon skulle bara till tunnelbanestationen och kolla och snabbt komma tillbaka. Jag väntade ingen kom. Jag lämnar henne här så kommer väl mamman nnär som helst. Jag kan inget om barn, hoppas det går bra.”

Polisen har ännu inte lyckats identifiera barnet eller hennes föräldrar. Därför vädjar man nu till brevskrivaren och mamman – som kan vara en och samma person – att träda fram. Samtidigt ber man om allmänhetens hjälp i sökandet.

Polisen vill ha tips – dygnet runt – på nummer: 08-401 1305.

Tobias Ivarsson