Trångbodd hype

Pet Sounds – där de äldre får stå

1 av 2 | Foto: Johan bävman
Starka ben Anna Lundin och Fredrik Rennerstav får en ståplats vid baren. Som de flesta andra på Pet Sounds bar. Det gäller att ha starka ben.
NYHETER

Rockstjärnor på väggarna och Hannas-stammisar vid bardisken.

Majoriteten med några år på nacken.

Do believe the hype. Nya Pet sounds bar är fullt för jämnan och det är lätt att träffa gamla och nya bekanta. Namnet till trots så är det inte bara en bar, utan även en restaurang. Och måndagar och tisdagar när bara övervåningen är öppen så avskyr man dem som äter och därmed får sitta ner.

Fullt av hålfotsinlägg

För Pet Sounds är inte speciellt ergonomiskt utformat för barbesökare. Dels finns det ju då alldeles för få sittplatser, vilket är konstigt med tanke på att de flesta som är här är rätt gamla eller har hålfotsinlägg. Dels så får man typ tennisarmbåge när man ska försöka knö sig fram och beställa en drink. Bardisken är nämligen belägrad av de få som lyckats få en barstol. Det finns ingenstans att ställa drinkarna eller hänga av sina kläder. Dessutom verkar kakelgolvet utanför toaletten vara en riktig halkfälla. Vi har sett både en och två som varit nära att dratta på ändan.

Se upp för trappan

Onsdag till lördag har undervåningen öppet och då slipper man trängas på samma sätt. Men man får passa sig för den branta trappan. Hmm, kan det vara så att vi börjar bli för gamla för att gå ut? Kanske, men då är Pet Sounds ett bra alternativ, där lär man aldrig vara äldst.

Barombudskvinnan

ARTIKELN HANDLAR OM