Tjejgäng sprider skräck i t-banan

Misshandlar resenärer på gröna linjen

Foto: LARS ROSENGREN
BRUTAL LIGA Polisen jobbar nu intensivt med att kartlägga tjejligan. "Vi har prioriterat utredningen", säger Peter Nylind vid Söderortspolisen. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
NYHETER

De hittar sina offer på t-banans gröna linje.

Överfallen är brutala och slutar ofta med grov misshandel.

Polisen gör nu allt för att stoppa det våldsamma tjejgänget.

Ett tiotal tjejer i åldrarna 13-16 år har under de senaste två veckorna spridit skräck längs gröna linjen.

Rått och hänsynslöst har de misshandlat resenärer på sträckan mellan Gamla stan och Skarpnäck.

Hänsynslösa

- De har en nonchalans och hänsynslöshet i beteendet som jag aldrig har stött på någon annanstans, säger Peter Nylind, förundersökningsledare och chef för ungdomsgruppen vid Söderortspolisen.

Hittills har tolv fall av misshandel och ofredande anmälts. Senast misshandlades en 20-årig kvinna svårt under en nattresa på tåget mot Skarpnäck.

- Anmälningarna är snarlika. Det handlar om oprovocerade händelser där tjejerna börjat med att mucka bråk och sedan övergått till rent våld, säger Peter Nylind.

Kartlägger gänget

Polisen jobbar nu intensivt med att kartlägga och ringa in medlemmarna i gänget, som beskrivs som en våldsam tjejliga. Bland annat samlas fotografier in från närliggande skolor där attackerna ägt rum.

- Vi har prioriterat utredningen och har sett till att all yttre personal har kännedom om dem. Vi samarbetar även med socialtjänsten för att få stopp på dem, säger Peter Nylind.

Fler Stockholmsnyheter i dag: Han åker helikopter till skolan