7 miljoner för hans livsverk

Pokalerna kan säljas för skambud idag

1 av 2 | Foto: bildbyrån
Björn Borg säger att affärerna aldrig gått bättre.
NYHETER

Säljer auktionsfirman Björn Borgs pokaler till Unibet i Sverige för sju miljoner kronor?

Beskedet kommer idag.

-De verkar positiva, säger Unibets vd Petter Nylander.

Björn Borgs försäljning av Wimbledon-pokalerna har blivit en världssensation.

Inte minst engelska tidningar har rapporterat om "tragedin" och berättar historien om en man som kämpar för sin ekonomiska överlevnad.

Den engelska auktionsfirman Bonhams har sedan tidigare gjort klart att man är beredd att sälja Borgs pokaler och racketar redan före auktionen.

Mycket pekar på att pokalerna blir kvar i Sverige, på Tennismuseet i Båstad. Det svenska spelbolaget Unibet erbjöd sig i förra veckan att köpa dem före auktionen.

På eftermiddagen i dag träffas Unibets styrelse för att diskutera företagsledningens förslag om ett motbud till Bonhams tidigare begärda 13,7 miljoner kronor.

"Priset är för högt"

-Priset de har velat ha är för högt. Ledningen föreslår ett motbud på mellan sex och sju miljoner, och det ska styrelsen ta ställning till nu, säger Unibets vd Petter Nylander.

Om styrelsen godkänner budet kan affären bli klar redan i dag eller under de närmaste dagarna.

-Om styrelsen godkänner detta kommer vi att kontakta Bonhams under eftermiddagen med vårt bud.

Tror du på affär?

-Vi kommer ju med ett bud som är bra mycket högre än utgångspriset och ska dessutom presentera en plan för hur pokalerna ska användas, att de ska finnas på en utställning i Sverige. Bonhams har verkat positiva till det.

Björn Borg anlände i går, vid lunchtid, till Sverige från Dubai där han befunnit sig tillsammans med familjen sedan försäljningen blev känd.

Han har tidigare dementerat uppgifterna om att han har ekonomiska problem och säger att hans affärer "aldrig gått bättre".

Claes Petersson