Fritagning från anstalt

Bil kördes genom grinden – fången flydde

Foto: SÖREN ANDERSSON/ SCANPIX
Den bil som med hög hastighet backades in genom grinden – en BMW som anmälts stulen – är kvarlämnad på platsen.
NYHETER

En fritagning skedde vid 16.30-tiden från kriminalvårdsverkets anstalt Beateberg i Trångsund söder om Stockholm.

– En bil brakade in genom grinden och en intern kom ut och kastade sig in i en annan bil som försvann från platsen. Det är allt vi vet i nuläget, säger Björn Engström på polisens länskommunikationscentral i Stockholms län till aftonbladet.se.

Tre personer uppges ha genomfört fritagningen av internen.

Stulna bilar

Den bil som med hög hastighet backades in genom grinden – en BMW som anmälts stulen – är kvarlämnad på platsen. Efter att ha sprängt upp grinden kastade sig föraren av själva genombrottsbilen in i den andra bilen tillsammans med internen. Polisen letar nu efter flyktbilen, en ljusbrun BMW. Bägge bilarna ska enligt uppgift vara stulna i Farsta.

Flyktbilen körde efter fritagningen i riktning söderut.

Den intagne, född 1977, var ute på en bevakad promenad i en inhägnad gård.

Skulle släppts i sommar

– Han visste säkert om vad som var på gång, och på något sätt har han kunnat informera medhjälparna på utsidan om när det var lämpligt att slå till, säger stationsbefäl Christer Ahlström på Södertörnspolisen till aftonbladet.se.

Beateberg är en så kallad klass tre-anstalt där de intagna begått grova brott. Bland anstaltens 50-tal platser är ett tiotal avsedda för långtids- och livstidsdömda.

Anstaltschefen säger till aftonbladet.se att han inte bedömer det som att rymlingen utgör någon direkt fara för allmänheten. Rymlingen ska enligt polisen ha suttit inne för bland annat grov stöld och skulle dessutom ha blivit villkorligt frigiven i juli.

Robert Triches