Eftersnack om dyra bröstförstoringar

”Inget konstigt med dyra krediter vid bröstförstoringar”

NYHETER

Måndagskvällens eftersnack handlade om skönhetsoperationer och om kliniker som samarbetar med ett dyrt finansbolag.

- Är folk så dumma att dom betalar på kredit får dom skylla sig själva, skrev signaturen Malin.

Foto: Getty Images

Premiären av samhällsprogrammet ”Drevet” i TV4 handlade bland annat om bröstförstoringar på kredit till hög ränta.

I reportaget kom det fram att en majoritet av klinikerna i Sverige erbjuder kvinnor lån till höga krediter. Många riskerar då att hamna i skuldfällan. I eftersnacket gick debatten som vanligt het. Många tycker att det är naturligt att det finns lånemöjligheter och att kunden själv måste få bestämma.

- Är så otroligt trött på detta vänstersamhälle nu, vill man ha ett par större bröst och sen betala dom på kredit så är det väl upp till var och en!?!?, skriver Holms.

- Är folk så dumma att dom betalar på kredit då får man skylla sig själv också. Varför ska inte dessa kliniker ha detta system om alla andra kan ha det, undrar Malin.

- Självklart ska betalningen säkras, precis som när du köper hus/bil, skriver Micke.

Dr Jekyll är dock tveksam:

- Nu provar man att bota mindervärdeskomplex med silikonimplantat. Hur trovärdigt är det med kirurgisk psykvård på avbetalning?

Rätt eller fel?

Många ville också prata om rätt eller fel. Janne skriver: ”Lyxproblem...30.000 barn dör i fattigdomsrelaterade sjukdomar varje dag på vår planet, och folk slänger ut pengar på sånt här SKIT!” medan Vanessa skriver: ”Det är okej med plastikkirurgi så länge det inte går alltför långt, har man svåra komplex, och det stör ens självförtroende ,då tycker jag inte det ä r fel. Det heter att man ska acceptera sig som man är, men det tror jag är lättare sagt än gjort”.

Snabbfrågan

Snabbfrågan om ämnet, ”Skulle du kunna låna pengar till en skönhetsoperation?” hade vid 22.20 på måndagskvällen 13 713 röstande. ”Ja” hade 25.1 procent av rösterna medan ”Nej” hade 74.9 procent.

Jim Jaber