"Kvinnan var bara kompis"

Migrationsverkets man förnekar sexanklagelser - i dag bor de ihop

1 av 2 | Foto: Foto: ANDRÉ DE LOISTED
"INGET ATT DÖLJA" Aftonbladets Pelle Tagesson, till vänster, träffade tjänstemannen på Migrationsverket som anklagas för att ha haft sex med prostituerade i Mongoliet. "Hon jobbade på kulturdepartementet. Ingen var med på rummet", säger han.
NYHETER

MALMÖ

Han anklagas för att ha tagit upp prostituerade på rummet, för att ha haft sex med en tolk och tagit emot en dyrbar vargpäls i samband med en vargjakt i Mongoliet.

-Allt är lögn. Jag är trakasserad för att jag säger vad jag tycker, säger han.

Mannen är handläggare på Migrationsverket i Skåne. Ett par gånger har han ändå ombetts att resa till Mongoliet med människor som skulle föras dit.

Båda gångerna har han haft andra tjänstemän med sig, och det är de som påstått att mannen haft fuffens för sig.

Försökte säga nej

-Den första resan gjorde jag med en man som ville upp i karriären, därför ville han träffa höga personer i Mongoliet. En tolk jag känner befann sig på semester i hemlandet och han ville använda henne. Jag försökte säga nej. Men han gjorde det ändå.

-Eftersom hon bodde på landsbygden behövde hon bo över. Det fanns inga rum så jag erbjöd henne dela rum med mig två nätter. Helt oskyldigt, inget sex. Och jag betalade själv för merkostnaden.

Uppträdde som kärlekspar

Enligt tjänstemannen uppträdde paret sedan som ett kärlekspar.

-Det är inte sant, hon var en kompis som råkade befinna sig där. Jag känner hennes man. Inget hände.

I dag är han förlovad med kvinnan och bor ihop med henne i Malmö.

-Det ligger mig fatet, säger han.

På den andra resan, i januari 2004, anklagas han för att tagit upp en prostituerad på rummet, ha bjudits på vargjakt och mutats med en päls.

-Jag ville inte jaga, det var min kollega. Jag satt i en jaktstuga medan de var ute och sköt varg. Han lyckades dessutom tigga till sig en päls som han fått låna eftersom det var 40 grader kallt.

Lämnade pälsen i tullen

-Jag sa att det var olämpligt och att han inte kunde ta med den in i Sverige. Det retade honom, han sa inte ett ord till mig på hemresan. Och pälsen fick han lämna i tullen på Kastrup.

Efteråt påstod kollegan att det var handläggaren från Malmö som fått pälsen. Och att han haft prostituerade på rummet under tiden i Mongoliet.

-Kvinnan han kallar prostituerad jobbar på kulturdepartementet. Ingen var med på rummet. Jag har inget att dölja.

Regiondirektör Hans Emanuelsson anser att handläggaren har skadat Migrationsverkets anseende synnerligen allvarligt. Han menar att de båda medresenärerna är trovärdiga och att mannen därför ska avskedas.

Tidigare:

"Migrationsverkets utsända gick på spritfest med prostituerade i Mongoliet"

Pelle Tagesson

ARTIKELN HANDLAR OM