Alexander, 14, gör prao hos Ronaldinho

Motalakillen fixade själv praktikplatsen hos FC Barcelona

NYHETER

Varför stanna i Motala när man kan möta våren med ett av världens bästa klubblag?

I slutet av mars åker 14-årige Alexander Petré från Motala till Barcelona – som prao hos storklubben FC Barcelona.

Foto: Terese Perman/Motala tidning
lyckan är total Alexander ska få åka och praoa hos FC Barcelona.

När Alexander Petrés kompisar pratade om hitta bästa praoplatserna i Motala drömde han själv om Camp Nous gröna gräs och pratstunder med Ronaldinho.

- En dag bestämde jag mig bara. Jag skickade iväg ett mejl till en adress som jag hittade på klubbens hemsida och frågade om fick praoa där, säger han till aftonbladet.se.

Trodde han sökte kontrakt

Klubben trodde först att han ville komma och provspela för ett kontrakt – och sa nej. Då mejlade han igen och hans mamma ringde upp klubben.

Sedan kom det sagolika beskedet.

- De sa ja och jag har fått en kontaktperson och allting. Det känns helt otroligt, det är så stort, nästan som att jag drömmer, säger Alexander.

Hemma i Motala spelar han i division 4-laget Borens IK och nu är hans mål att få träna på samma plan som sina största idoler.

- Jag kanske kan få spela med de yngre lagen i alla fall. Jag vill ju bli fotbollsproffs, så det hade minst sagt varit en bra start på karriären.

Helst vill han träffa så många som möjligt i det stjärnspäckade A-laget. Men allra högst på önskelistan står Ronaldinho.

- Jag har extremt många frågor till honom. Jag vill veta hur och var han har lärt sig allt, säger Alexander som också hoppas kunna följa A-lagets träningar och se dem jaga seger i både spanska ligan och Champions League.

Chans på drömmatcherna

Matcher som Barcelona-Real Madrid och Barcelona-Benfica spelas under Alexanders praoperiod.

- Hoppas, hoppas jag kan få biljetter, säger han.

Vad han ska göra under praon, när kompisarna hemma i Motala knegar på vanliga arbetsplatser, vet han inte.

- Jag har ingen aning, jag kanske får städa lite eller något. Det visar sig, bara jag får träffa spelarna så är jag mer än nöjd.

Med sig till Barcelona kommer Alexander att ha sin pappa.

- Han är inte direkt ledsen över att behöva åka med, kan jag säga. Han har tagit semester och nu pratar han mycket om att få "slå en passning på Camp Nou". Själv är jag glad bara jag får sätta min fot där, säger Alexander Petré.

Karin Henriksson