Skottdrama på bensinmack - fotbollsstjärna skjuten

Tävlingsskytt öppnade eld med hagelgevär

NYHETER

Tre personer, bland dem en före detta fotbollspelare i norska landslaget och en polis, skottskadades i morse då en man öppnade eld på en bensinstation i Kjeller öster om Oslo.

Mannen flydde från platsen men kunde senare gripas.

Vid halv sju-tiden i morse kom mannen i bråk med andra personer på bensinmacken. Enligt polisen hämtade han ett hagelgevär i sin bil och började skjuta vilt omkring sig.

Sköts i huvudet

Bård Bjerkeland, före detta landslagsspelare i fotboll och flerfaldig serie- och cupvinnare med Lilleström, träffades i ryggen. En av de tillkallade poliserna sköts i huvudet och besvarade elden med sitt tjänstevapen. Ytterligare en man sköts också i huvudet, men ingen av dem ska vara allvarligt skadade, enligt uppgifter till Aftenpostens nätupplaga. Minst tio skott avlossades.

Psykiska problem

Efter skottdramat flydde mannen med hagelgeväret i sin bil. Polisen tog upp jakten, och kunde gripa honom sedan en helikopter fått syn på bilen. Man visste vid det laget vem han var – han hade legitimerat sig inne på macken.

Det rör sig om en man i 40-årsåldern som uppges vara civilanställd inom försvaret. Han är tidigare känd av polisen, och har enligt Dagbladet bakgrund som tävlingsskytt. Han har tidigare fått vapen beslagtagna på grund av psykiska problem. Mannen ska förhöras under dagen.

Daniel Wiklander

ARTIKELN HANDLAR OM