Knuffade gravida hustrun från fönster

- i dag dömdes 24-åringen till åtta års fängelse

NYHETER

Helsingborg (TT)

En 24-årig man dömdes på onsdagen av Helsingborgs tingsrätt till åtta års fängelse för mordförsök på sin gravida hustru.

Domstolen trodde mer på åklagaren än på offret. Inför rätten bedyrade även hustrun att hennes man var oskyldig.

Enligt domstolen knuffade mannen ut hustrun genom vardagsrumsfönstret i parets lägenhet på tredje våningen i ett bostadshus. Händelsen utspelades i Hasslarp norr om Helsingborg i november förra året.

Kvinnan, som är tvåbarnsmor, föll nio meter och fick livshotande skador, men klarade sig. Däremot förlorade hon det väntade barnet.

Mannen nekar till att ha knuffat hustrun. Både han och kvinnan har sagt att det var hon själv som orsakade fallet – och att det skedde från badrumsfönstret cirka åtta meter från vardagsrumsfönstret.

Kort efter olyckan sade hon sig inte minnas någonting. Senare hävdade hon att hon hade försökt att ta sitt liv och ännu senare att allt egentligen var en olycka då hon skulle tvätta badrumsfönstret.

När ambulanspersonal kom till platsen hittades kvinnan nedanför detta fönster. Men genom vittnesuppgifter och teknisk bevisning anser tingsrätten det bevisat att kvinnan släpats från den egentliga nedslagsplatsen.

TT