Muta och kör

"Maffiabankiren" misstänks ha skänkt Bilprovningen sprit

NYHETER

MALMÖ

Den så kallade maffiabankiren misstänks ha mutat personalen på Bilprovningen i Hedemora med champagne, sprit och choklad.

-Jag vill inte tala med dig om det, är hans enda kommentar.

Sponsrades Speedwayvärldsmästaren Tony Rickardsson har tidigare samarbetat med den nu mutmisstänkte bilhandlaren.

Åtta anställda på Bilprovningen i Hedemora har polisanmälts och varslats om uppsägning sedan det avslöjats att de tagit emot stora mängder alkohol av en kund.

I dag avslöjar Dala-Demokraten att mannen bakom mutorna är "Maffiabankiren" X, en man som är känd för tvivelaktiga affärer och långivare åt kriminella.

36 flaskor sprit

Samtliga importerade bilar måste besiktigas när de ska registreras i Sverige, vilket gör Maffiabankiren till en regelbunden kund hos Bilprovningen.

Han är nu misstänkt för bestickning och polisen håller på att utreda om han haft några fördelar som tack för gåvorna. Det handlar om minst 36 helflaskor sprit, ett antal flak starköl och flera chokladkartonger som han ska ha gett besiktningspersonalen.

Vill inte kommentera

Maffiabankiren vill inte själv prata om misstankarna. Han lägger på luren när Aftonbladet ringer honom och vill höra hans inställning.

Senast han var aktuell i media var i höstas då det avslöjades att hans företag sponsrade speedwayvärldsmästaren Tony Rickardsson.

Lånar ut till kriminella

Rickardsson blev chockad när han fick veta att det var maffiabankiren som sponsrade honom och sa upp kontraktet om fortsatt sponsring.

Maffia-bankiren är mest känd för att mot hög ränta låna ut enorma summor pengar till kriminella.

Pelle Tagesson