Krubba till kulturen

Ta en teater vid sidan om maten

Foto: JOHAN BÄVMAN
Soppa med teater vid sidan om på stadsteatern.
NYHETER

Bröd och skådespel är en gammal vinnarkombo.

Kolla in Stockholms matiga kulturutbud.

SOPPTEATERN KLARA

Klara Soppteater på Stockholms stadsteater är en institution i genren "äta och tillägna sig kultur samtidigt". Tisdag till lördag mellan 12-13 spelas olika teaterpjäser samtidigt som det serveras matiga soppor. Närmaste veckan kan man bland annat kolla på "Två steg från himlen" om pardansens förförelse och "I huvudet på August", en komedi om August Strindberg. Till den senare serveras soppa med grön curry och kyckling. Priset är alltid 155 kronor.

SOPPKONSERT I GRÜNEWALDSALEN

I Grünewaldsalen ges det soppkonserter vid lunchtid. Närmast är "Dohnányi Pianokvintett nr 1" den 24 mars. Då serveras rysk laxsoppa med grönsaker och oliver inklusive bröd och dryck för 150 kronor. Konserter med andra teman ges 21 april och 5 maj.

SOPPSYMFONI I NACKA

Stockholms läns blåsarsymfoniker underhåller på soppluncher i Dieselverkstaden, Nacka. Fredagen 7 april bjuds det på "Champagnegalopp". Biljetterna kostar 120 kronor inklusive soppa.

SPAGETTIOPERA PÅ REGINA

På operamathuset Regina bjuds det på både mat och underhållning. Det kallas "Spagettiopera" och innebär att man äter en trerättersmiddag samtidigt som man underhålls av sångarna som håller till både på scen och bland publiken. Varmrätten är citronmarinerad fläskfilé med timjan och baconkräm på tagliatelle. Hela paketet kostar 595 kronor.

BUFFÉOPERA HOS TONY

På Norr kök & Deli huserar Tonys Operataverna. De serverar buffé med medelhavssmaker till sina föreställningar "Pajazzo" och "Bella notte", kostnad 520 kronor. Wienerblut bjuder på klanger från kejsartidens Wien. Till den föreställningen kan man goffa i sig en kakbuffé med kaffe för 240 kronor.

Sofia Larsson