Gult men absolut inte fult

En kinarestaurang som utmärker sig från de andra krogarna

Foto: JOHAN BÄVMAN
NYHETER

En ful & en gul har snabbt etablerat sig och blivit väldigt populär.

Restaurangen har få likheter med de traditionella svenska kinakrogarna, varken vad det gäller maten eller inredningen.

Här finns inga fyra små rätter eller friterade bananer på menyn. Och lokalen har stora fönster, högt i tak och precis innanför dörren till vänster ligger det öppna köket där det ofta är stor show och där det wokas så att man undrar om de höga eldslågorna ska få det att börja brinna i hela restaurangen. Eller i kockarna.

Svenska huvudrätter

Allra bäst är förrätterna, Dim Sum. Ångkokta dumplings med spännande såser, vårrullar, två olika soppor, sesamkryddade pilgrimsmusslor.

Huvudrätterna har ibland svenskt ursprung (griljerad älgstek, laxskiva med pepparrot och löjrom) men med en mycket tydlig kinesisk smak.

Spännande och annorlunda.

Det är mäktiga portioner som kostar mellan 165 och 245 kronor.

Kokas vid bordet

Är man inte väldigt hungrig, kan man gott nöja sig med någon av mellanrätterna, som ligger kring hundralappen; dumplings, kycklingspett, biffwok eller revbensspjäll.

Guo Wang Can (245 kronor) är fisk eller kött som man själv kokar vid bordet i en hemgjord buljong. Till det får man grönsaker, nudlar och potatis.

Svagt dock av restaurangen att inte upplysa om att det är en rätt som man måste säga till om att man vill ha redan när man beställer bord.

Matombudsmannen