”De va bar å åk” när Stenmark kom till ”V”

NYHETER
Foto: Björn LINDAHL
En skidkung i festartagen.

I helgen var det smygpremiär för V, Sturecompagniets sammetsblåa lyxklubb-i-klubben med separat vip-entré. Stureplans superhjältar Ahlbom, Rahm, af Klercker och von Roth tog emot sina bästa stammisar till tonerna av Rolling Stones ”Satisfaction”. V står i sanning INTE för ”Vem som helst”, utan profileras som stans exklusivaste klubb där ett utvalt klientel ska kunna sköta sin nattbusiness i fred. Lite extra najs välkomnande fick de fyra finansstekare som på förhand beställt två femtonliters champagneflaskor för 24.000 kronor. Bara spillet skulle räckt till Svenne Banans femtioårsfest.

Hur håller man egentligen en 15-litersflaska för att det överhuvudtaget ska gå att hälla hördes någon undra. Som en griskulting, med ena handen under röven blev svaret från en som uppenbarligen även prao:at i verkligheten.

Detta Fråga Lund-dilemma till trots, den stora frågan på allas läppar var:

Vad gör Ingemar Stenmark här?

Frågan fick aldrig nåt riktigt svar, men det ryktas att han var nån slags föråkare åt den arabiske prins som sägs ha beställt bord på V denna riktiga premiärhelg.

”De e bar å åk”, kanske Ingemar rapporterade, och Barflugan misstänker att champagne till minst två femtioårsfester blir utspillda det här veckoslutet.

Skål!

BARometern

Läs fler av Barflugans krograpporter

Barflugan