De levde i skräck

Bobbys mamma berättar om livet med styvpappan

1 av 2 | Foto: KAI REHN
Den misstänkta mamman leds ut från förhandlingarna i Eksjö tingsrätt. I förhållandet med styvpappan utsattes hon för upprepade psykiska kränkningar och misshandel. Detta gjorde att hon började dricka alkohol och efter Bobbys död drack hon mycket för att minska ångesten.
NYHETER

Bobbys mamma levde i skräck för styvpappan.

Han hade total kontroll över hennes liv.

Hon dämpade ångesten med alkohol.

Under sex dagar samtalade Bobbys mamma, 30, med psykoterapeuten Lena Måvholm på häktet i Göteborg. Av personutredningen framkommer bilden av ett förhållande i skräck som i utredningshandlingarna beskrivs som ett "klassiskt misshandelsförhållande."

Den 39-årige fästmannen och tidigare dömde sexualsadisten som hon träffade på en telefondejtinglinje i april förra året tog snabbt kontroll över hennes liv.

När hon flyttade hem till honom i höstas började isoleringen från hennes familj och vänner.

Han ville inte att hon skulle arbeta utan vara hemma på gården och ta hand om hushållet, trädgården och djuren.

Kontrollerade samtal

Han kontrollerade vem hon ringde och förmådde henne att ge honom ansvaret för hennes ekonomi, enligt utredningen.

Styvpappan sa att han skulle betala hennes räkningar, men det gjorde han aldrig - och hon kände sig tvingad att ansöka om två lån på 50000 kronor vardera.

I förhållandet utsattes mamman för upprepade psykiska kränkningar och misshandel. Hon började dricka alkohol. Efter Bobbys död drack hon stora mängder alkohol för att dämpa ångesten.

Av utredningen framkommer att Bobbys mamma under hela sitt liv har levt under mycket utsatta förhållanden med missbruk och misshandel. För henne har nära relationer blivit förknippade med våld och missbruk.

Lena Måvholm avslutar personutredningen med att konstatera att Bobbys mamma måste ha långvarig psykoterapeutisk behandling för att bearbeta de upplevelser hon har varit med om.

Olyckshändelse

Både Bobbys mamma och den 30-årige styvpappan är misstänkta för mord men nekar till brott. Pappan har i förhör hävdat att det var en olyckshändelse att Bobby dog och vill släppas från häktet. Därför ska han i dag återigen stå inför häktningsdomaren i Eksjö tings- rätt.

Bobbys mamma har gått med på fortsatt häktning.

Zendry Svärdkrona

ARTIKELN HANDLAR OM