Jag valde fel utbildning

NYHETER

Hej! Jag är just nu väldigt splittrad i mitt liv och jag är bara 22 år. Jag började läsa direkt efter gymnasiet till lärare, och tog min examen nu den 13:e januari.

Jag har aldrig vetat egentligen varför jag läste till lärare, hade egentligen inget annat att göra så det blev bara så. Nu läser jag företagsekonomi och detta är något som jag tycker är jätteintressant, och ångrar mig jättemycket att jag inte läste till ekonom istället.

Känns som det är för sent för mig, vet du om det finns en bra kombination som lärare och att jag läser ekonomi nu, och vilka jobb jag kan söka just nu. Vad tycker du jag ska göra? Behöver hjälp, känner mig så splittrad.

Mvh Rebecka

Svar: Hej

Ja, ibland blir det så att man läser någon utbildning som är halvintressant och senare upptäcker ”sin grej”. Ingenting vi gör är slöseri med tid och se det som om du har fått lärdomar som du kommer få nytta av ändå i ditt jobb som ekonom för det verkar ju vara så att det är det du verkligen vill bli.

Det är knappast för sent för dig att skola om dig, du är ju jätteung fortfarande. Om du känner att det är det du vill så är det rätt för dig. Det kan ju bara du själv avgöra. Det kanske blir krångel med att få studiemedlet att räcka till men det kan du säkert också lösa. När vi vill något med hela hjärtat så brukar det alltid fixa sig. Det är svårt att säga exakt vilken nytta du har av din utbildningskombination men många har dubbelutbildningar idag och det förväntas öka ännu mer i framtiden då de som inte får jobb ofta fortsätter läsa. Pedagogik är ju bra till mycket till exempel när man skall sammanställa och presentera resultat av olika slag. Även att du säkert är bra på och fått träning i att tala inför publik har du stor nytta av i arbetslivet till exempel om du blir projektledare, marknadsförare eller chef mm.

Följ ditt hjärta och var glad att du hittat något du brinner för. Alla möjligheter öppnas då vi finner saker intessanta och blir bra på det.

Lycka till

Nina Jansdotter

Läsarnas frågor till coachen:

ARTIKELN HANDLAR OM