Vad gör jag när kroppen inte orkar?

NYHETER

Hej! Jag är en tjej på snart 22 år och lider av myalgi jag fick reda på det för cirka 2 månader sedan. Jag jobbar som personlig assistent just nu och jag känner hur min kropp bara skriker jag ORKAR inte!!

Kan inte gå på stan för länge, orkar inte bära något, är jämt trött m.m.

Min fråga är finns det något jobb som kan passa för mig?

Vart ska jag vända mig om jag känner att jag inte kan fortsätta med mitt jobb? Jag har bara varit med i a-kassa och facket i snart 1 år.

Men vad har jag för rättigheter?

Tacksam för svar.

/mår dåligt

Svar:

Hej

Vad jättejobbigt för dig att vara så ung och vara sjuk. Du skriver ingenting om vad för hjälp eller om du får någon hjälp för dina besvär och om du fortfarande jobbar 100 procent.

Att vara trött jämt och att du inte orkar längre är ju din kropp och din själs sätt att signalera att du måste göra någonting för att förändra din situation. Det är tyvärr inte mitt gebit att hålla reda på regler om a-kassa och liknade men då du har fysiska och eller psykiska besvär är det ju i första hand till en läkare du skall vända dig så han eller hon kan göra en bedömning om hur mycket och med vad du kan förväntas orka jobba med både i dag och i framtiden. Du behöver säkert också stöd av en kurator eller psykolog som hjälper dig med hur du kan bli bättre på att lyssna på din egen kropp, sätta gränser för vad och hur mycket du klarar av. Att du blir bättre på att säga nej ibland och ja till dig själv så att du kan börja må bättre igen.

Hoppas du får den hjälpen du behöver

Kram och ljus

Nina Jansdotter

Läsarnas frågor till coachen: