Hur får man arbetsgivaren att nappa?

NYHETER

Hur får man lättast arbetsgivaren att nappa på just din ansökan och är det bra och ringa arbetsgivaren före innan man skriver ansökan? Och vad ska man säga i så fall?

Tacksam på alla tips som kan ges.

Jannike

Svar:

Hej Jannike

Ja, för det första är det viktigt att du har en riktigt bra CV. Det syns i din CV om du vet vem du är och vad du vill, så satsa mycket på självkännedom så du presenterar dina talanger och mål på ett bra sätt och som överensstämmer med det som är ”du”.

Ja, det är många gånger bra att ringa och förhöra sig mer om tjänsten, dels för att du visar framfötterna och presenterar dig själv, dels för att du då kan få mer information om vad de söker för person och om företaget. Så mycket information som möjligt ger dig ett försprång och så får du ju också en chans att bestämma dig för hur bra du tror att jobbet passar dig egentligen.

Vill du verkligen ha jobbet så lägg extra krut på att visa för företaget ”nyttan” med att anställa dig. Detta gör du genom att du skaffar dig goda argument och att du säljer in bilden av att du är rätt man eller kvinna. För ännu mer information och kanske referenser, hör med ditt nätverk. Alltid finns det någon som känner någon som känner någon som jobbar eller har jobbat där du söker. Vad kan dom berätta för dig som du skulle ha nytta av att veta?

Lycka till

Nina Jansdotter

Läsarnas frågor till coachen: