Sälj dig själv – men inte din själ

Karriärcoachen tipsar om hur du gör med CV, intervju och löneförhandling

NYHETER
Nina Jansdotter ger några tips på vägen.

När konkurrensen om jobben är hård blir det extra viktigt att veta vad man vill.

– De flesta är för diffusa i sina ansökningar. Om du vet vem du är och vad du vill så syns det både i ansökningsbrevet och på intervjun, säger karriärcoachen Nina Jansdotter.

Hon menar att söka jobb är det samma som att sälja sig själv.

– Det kan låta lite konstigt. Det är motsatsen till vad vi alla fått lära oss med jantelagen och allt det, men man får avdramatisera det hela. Det är inte din själ du säljer, säger Nina Jansdotter.

”Se dig själv som en vara som ska säljas”

Se på dig själv som en vara, skaffa säljargument och förpacka det snyggt. I dag handlar allt om att synas och göra sin röst hörd, menar Nina Jansdotter.

– Det är lika bra att vänja sig, konkurrensen hårdnar, både på arbetsmarknaden och på utbildningarna, säger hon.

Men hur förbereder man sig?

Här kommer några tips för ansökningsbrevet, intervjun och löneförhandlingen.

Så skriver du ansökningsbrev och CV

Kolla upp företaget på internet, genom kontakter, eller genom att ringa och fråga så att du vet mer om jobbet och vilken typ av arbetsplats det är. Ditt personliga kontaktnät är viktigt.

Skriv ett första utkast till brevet med allt du kommer på. Ös på med alla anledningar du kan hitta på varför du vill ha jobbet och varför de borde anställa dig.

Få fram dina säljargument inte bara i enstaka ord utan beskriv med aktiva exempel. Istället för att skriva ”Jag är resultatinriktad” så kan du skriva ”När jag skrev min uppsats så lärde jag mig att det är viktigt att fokusera på resultat” eller liknande.

Skriv de starkaste meriterna först.

Lägg undan brevet några dagar och gå igenom det igen - ta bort onödigheter, tänk efter vad de är intresserade av att veta.

Ställ upp ett ordentligt CV. Ta med jobb, utbildning och kurser, data och it-kompetens, språkkunskaper, referenter, andra intyg (tex militärtjänst) eller prestationer (pris, ideellt arbete mm). Du kan också skriva upp dina karriärmål, styrkor (tex tre personliga egenskaper) och familjeförhållanden. En kort sammanfattning med dina främsta meriter kan också vara bra.

Så fixar du intervjun

Visa att du vill ha jobbet. Kroppsspråk, ögonkontakt, hur man tar i hand och det totala intrycket är viktigt.

Ta reda på innan vilken stil det är på arbetsplatsen. Om de är kostym som gäller kan du inte komma i tröja och jeans.

Klä dig personligt men kom ihåg att det inte är ditt partyjag du ska visa. Satsa på en mer nedtonad variant. Hel och ren fast lite mer. Det är en del av ditt varumärke.

Var aktiv och ställ frågor.

– Man ska försöka ha inställningen att intervjun lika mycket är ett sätt för mig att ta reda på om jobbet passar MIG. Det är farligt att tänka: ”Ett jobb är bättre än inget”. Det lyser igenom. Det är som ett ragg tio över tre på krogen. Hur kul är det att bli uppraggad av någon som är desperat, säger Nina Jansdotter.

Ha is i magen. Fyll på självkänsla och påminn dig själv att oavsett jobb och titel så är du värdefull. Om du verkar lugn och självsäker och säker på att få ett jobb så är du mer attraktiv. Ställ frågor för att visa att du är noga vem du arbetar för.

Om det känns dåligt efteråt:

– Det är bra om man kan tänka ”Okej jag misslyckades med detta, det betyder inte att jag är misslyckad som person. Kan jag lära mig något om mig själv av det här?”, säger Nina Jansdotter.

Så klarar du att löneförhandla

Löneläget varierar mycketberoende på bransch. Ta reda på medellön för ditt yrke och ålder, men stirra dig inte blind på statistik. Dina argument för högre lön ska ligga i vem du är och vilka styrkor du har.

Ställ upp tre siffror - drömlönen, den realistiska lönen och den otänkbara.

Låt arbetsgivaren lägga första förlaget. Om de frågar vad du vill ha i lön, bolla försiktigt tillbaka och fråga vad de hade tänkt sig.

Lägg dig någon tusenlapp eller två över din realistiska lön så att det finns plats för förhandling.

Ingångslönen är viktig, den hänger ofta kvar.

Det är bra att vänta lite med löneförhandlingen. Om de anser att du är rätt person så kan de ofta betala.

Skriv inte löneanspråk i ansökningen, du vet inte tillräckligt om tjänsten: Förväntas jag jobba över utan lön? Beräknas jag vara tillgänglig jämt? Vilka ansvarsområden och utvecklingsmöjligheter har jag?

Tänk efter vilka specialkunskaper du har som kan gynna företaget.

– Tänk på att det i slutändan handlar om pengar. Företaget anställer dig för dina kunskaper och egenskaper, inte för att vara snäll mot dig, säger Nina Jansdotter.

Vanligaste missarna i ansökan

De här frågorna kommer nästan alltid:

Tips före intervjun:

Läsarnas frågor till coachen:

Karin Abrahamsson ([email protected])