Hur väljer jag rätt väg?

NYHETER

Hej! Jag är en kille på 19 somrar som har lätt för att lära och har många intressen, bra betyg och så vidare. Men jag vet inte vad jag skall välja för karriär att satsa på. Jag vill ha ett välbetalt arbete där jag kan lära mig nya saker hela tiden och utvecklas som person och kan tänka mig både att vara anställd och egen entreprenör. Hur gör jag för att välja det bästa för mig?

Mvh Anders Löfberg

Svar: Hej Anders

Bra att du har lätt för att lära, det kan ju vara en av dina talanger som du kan utveckla ännu mer om du vill.

Ja, det finns mycket som är spännande här i livet och du tycks ju vara öppen för fler alternativ och även att jobba som egen. Om du vill kan du välja en bredare bas av vidarutbildning på universitet eller högskola så du inte behöver besluta dig för att välja något specifikt spår/specialinriktning redan.

Oavsett råder jag dig till att ta dig en ordentlig funderare över vem du är, vilka styrkor du har som du kan jobba med så att du kan ännu bättre på att vara du, vad du tycker verkar vara riktigt kul, vilka värderingar du har kring jobb och hur och med vem du skulle vilja jobba tillsammans med, vilka arbetstider och liknande skulle du vilja ha om du fick välja. Tycker du det är svårt att tänka ut detta själv så prata med någon, antingen en vän, coach eller professionell samtalspartner.

Lycka till

Nina Jansdotter

Läsarnas frågor till coachen: