Bilder av döende lades ut på nätet

Anställd på ett äldreboende hånade patienterna

NYHETER

Den anställda kvinnan tog bilder på döende åldringar och la ut dem på nätet.

Till bilderna skrev hon hånfulla kommentarer.

En ny skandal där personal förödmjukar sina patienter kan nu avslöjas.

I februari i år kom det fram att anställda på ett sjukhem i Nässjö hade gjort sig lustiga över en psyksjuk äldre kvinna under en personalfest. På festen skickades fotografier av den sjuka kvinnan runt.

I kväll kunde TV 4:s Stockholmsnyheterna avslöja en ny skandal.

En timanställd kvinna har tagit bilder på de äldre på någon av sina arbetsplatser i Stockholm och lagt ut bilderna i sin privata nätdagbok.

Enligt TV 4 handlar det om svårt sjuka människor i livets slutskede. Till bilderna har den anställda kvinnan skrivit hånfulla kommentarer:

"En natt på jobbet!!"

"Jag kollar droppet hos en döende patient!"

"Går min lilla rond."

Eftersom kvinnan är timanställd och har hoppat runt på olika äldreboenden är det inte helt klart på vilket boende de äldre hör hemma. På hemsidan finns fotografier från olika ställen.

– Vi vet att det finns bilder från vårt äldreboende. Men vi kan inte identifiera människorna på bilderna, säger Maria Palme (s), ordförande i Maria-Gamla stans stadsdelsförvaltning, till aftonbladet.se.

Om det visar sig att övergreppen skett på deras boende kommer de att göra en polisanmälan.

– Jag tycker det är upprörande att de här bilderna ligger ute på internet, men mest upprörande är att de överhuvudtaget har tagits, säger hon till TV 4.

På fredagskvällen fanns de förnedrande fotografierna fortfarande ute på hemsidan.

Johanna Melén

ARTIKELN HANDLAR OM