Ökad stöd för Persson

NYHETER

Stockholm

Göran Persson får ökat stöd av väljarna i Temos marsmätning av partiledarsympatierna. Men Fredrik Reinfeldt har fortfarande störst förtroende bland väljarna.

33 procent av väljarkåren säger sig ha förtroende för statsminister Göran Persson, vilket är en ökning med fem procentenheter jämfört med förra mätningen i december 2005.

Med det resultatet återtar Persson platsen som tvåa efter moderatledaren Fredrik Reinfeldt i förtroendelistan. Reinfeldt minskar från 44 till 43 procent i Temomätningen, som publiceras i Dagens Nyheter och Sydsvenskan.

Centerledaren Maud Olofsson ligger trea på listan med 29 procent, knappt före folkpartiets Lars Leijonborg på 28. Båda har tappat en procentenhet jämfört med december.

Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand ligger kvar på 22 procent men språkrörskollegan Peter Eriksson närmar sig och ökade från 14 till 17 procent. Kristdemokraternas Göran Hägglund hade 15 procent förtroende för och vänsterpartiets partiledare Lars Ohly hamnade sist i listan på tolv procent.

De intervjuade fick svara på frågan om de har mycket stort, stort, litet eller inget förtroende för respektive partiledare. De som räknats in i de redovisade siffrorna har svarat att de har mycket stort eller stort förtroende.

Totalt intervjuades 1 013 personer i åldern 18 år och äldre under perioden 13-16 mars.

TT