Vi har Turkiet mitt i stan

1 av 4
Emma Gårdsäter och Lisa Blomquist bastar på Centralbadet. FOTO: Andreas Bardell
NYHETER

I dag fortsätter Aftonbladets serie Världen i stan. Vi guidar dig till spännande länder - här hemma.

Turkiet ligger till 97 procent i Asien och till 3 procent i Europa. Men du kan njuta av landet till 100 procent även i Stockholm.

Här är de bästa ställena för dig som inte orkar åka till Ankara.

Festkvällar

Piazza Blu, Hallonbergens centrum, 7335152.

Levande musik, magdans, kolgrill, turkisk husmanskost - och allt annat du kan tänka dig. När Piazza Blu i Hallonbergen anordnar turkiska kvällar brukar det vara fullsatt.

Bastu

Centralbadet, Drottninggatan 88, 54521300.

I Centralbadets relaxavdelning finns två turkiska bastuavdelningar - en för damer och en för herrar. De håller 65 grader och luften ångar ordentligt.

Mat

Halv grek plus turk, Jungfrugatan 33, 6659422.

Restaurang med mycket gott rykte som mixar det turkiska och grekiska köket med mat från Medelhavet. Populärt ställe som gör det svårt med spontanbesök. Boka i stället bord i god tid.

Eller:

Midyat Sofrasi, Hantverkargatan 8, 6519311.

Efes Taverna, Brunkebergstorg 3, 210062.

Dans

Marie Hansson, Dieselverkstan, Marcusplatsen 17, Sickla, 0709-396673.

Dansaren Marie Hansson anordnar kurser i arabisk och turkisk dans. Deltagarna träffas i Dieselverkstan i Sickla, Nacka, varje vecka. Sugen men tveksam? Gå in på sajten www.tothmes.com och klicka dig fram till bilderna från elevföreställningarna så ser du vad det handlar om.

Bättre koll på kulturen www.svenskturkiskasallskapet.se

Föreningen är politiskt och religiöst obunden och jobbar för att öka förståelsen mellan de svenska och turkiska kulturerna. Anordnar bland annat seminarier och temakvällar i Stockholm samt olika typer av resor.

Andreas Utterström, Aftonbladet