De lever på att sälja sexshower

Jessica, 21: ”Det är inget nöje – man gör det för pengar”

1 av 4 | Foto: TV 4
I TV 4-programmet "Drevet" berättar unga kvinnor hur de tjänar pengar på att vika ut sig på nätet. "Det är kränkande att behöva göra det här för att överleva", säger arbetslösa Jessica, 21.
NYHETER

"Jessica", 21, viker ut sig live på nätet för att ha råd med mat och bensin.

"Sara", 19, lever på sina sexshower.

"Micke" förmedlar kontakten mellan tjejerna och sexköparna - helt lagligt.

– Lagstifningen har inte hängt med, säger kriminalinspektör Anders Gripenlöf, till aftonbladet.se.

TV 4:s program "Drevet" visar i kväll hur unga kvinnor tjänar extra pengar genom att sälja sexshower med sig själva - live på nätet.

"Jessica", 21, är arbetslös. Hon säljer sin kropp för pengar till mat och bensin.

– Det är inte ett nöje man gör. Man gör det för pengar. Första gången var det skitjobbigt. Det är kränkande att behöva göra det här för att överleva, säger hon, till "Drevet".

Spänningen försvinner

Anders Gripenlöf som jobbat i citypolisens prostitutionsgrupp i Stockholm, varnar för att sexshowerna framför webbkameran hemma i sovrummet kan leda till något mycket värre.

– När man gjort det här ett litet tag försvinner spänningskicken. Då vill man ha mer krydda för att få den där lilla kicken.

– Det kan leda till att man börjar på en strippklubb. Det i sin tur kan leda till prostitutionsbranschen och för att orka med det kan det leda till att man hamnar i narkotikaträsket, säger han till "Drevet".

Lättförtjänta pengar

"Jessica" har upplevt den risken i sin kontakt med kunderna på internet.

– Det är många som vill träffas på riktigt. De kan erbjuda 3 000 kronor för ett möte. Det är ganska mycket pengar för mig. Man blir frestad. Det är lättförtjänta pengar.

Helt lagligt

Den person som äger sajten som förmedlar kontakten mellan köpare och säljare riskerar inget straff. En form av koppleriverksamhet som lagen inte kommer åt eftersom ägarna ofta har sajten registrerad utomlands. Men kundförmedlaren "Micke", ser inte sin verksamhet som koppleri.

– Jag tänker inte i de banorna. För min del får de hitta på vad de vill. Så länge det inte är olagligt.

Ser du dig som en hallick?

– Nej, absolut inte.

"Mickes" sajt har 60 000 medlemmar och tjejerna som säljer showerna betalar 200 kronor i månaden för en annonsplats.

Johanna Melén

ARTIKELN HANDLAR OM