Hur vill du förändra skolan?

Ungt val söker debattörer som vill skriva om utbildning och skola

NYHETER

Nästa veckas tema på Ungt val är utbildning och skola.

Vad tycker du om att allt färre går ut grundskolan med fullständiga betyg? Ska elevers uppförande betygsättas? Hur vill du förändra skolvärlden?

Ungt val behöver duktiga debattörer med välvässade pennor och starka åsikter. Kanske är just du den debattör vi söker.

Vi har under några veckors tid sökt efter duktiga debattörer inom vissa ämnen. Vi har redan fått in massvis med välskrivna debattartiklar. Men vi vill ha ännu fler!

Denna vecka är Ungt val på jakt efter duktiga debattörer med välvässade pennor och starka åsikter som vill debattera inom ämnet utbildning och skola.

Vad ska man göra åt att allt färre går ut grundskolan med fullständiga betyg? Är det rätt att studiestödet inte ökar i takt med exempelvis bostadspriserna?

Det diskuteras just nu om att elevers uppförande ska betygsättas och om drogtester i skolan ska införas. Vad tycker du om det?

Är du en av alla de som inte klarar av betygsstressen? Är det rätt att ha fler utbildningsplatser än det finns jobb inom en yrkeskategori? Vad tycker du om svenska skolvärlden? Vad kan förbättras? Hur ser det ut där du bor? Hur skulle du vilja att man satsade på skola och utbildning i framtiden?

Ta chansen att få gehör för dina åsikter på Ungt val! Och gör det nu!

Låter detta som något för dig? Skriv en debattartikel kring ämnet Utbildning och skola! Det är ett ganska stort ämne, så välj en inriktning. Texten ska vara 1800-2000 tecken, observera tecken inklusive mellanslag, inte ord. Engagerande och provocerande - men utan att gå över gränsen. Du kommer inte att få betalt för texten, men väldigt många kommer att läsa vad just du tycker och tänker.

Vi behöver få in din debattartikel senast 26 mars 2006. Mejla ditt bidrag till [email protected]

Glöm inte ange Lunarsmeknamn, namn, ålder, adress och telefonnummer, så att vi kan kontakta dig om du är den debattör vi söker! Skicka även med ett foto på dig själv!

Gnugga geniknölarna och skriv så pennan glöder! Lycka till.