– Gatorna är fulla av hat

Lisa, 19, har blivit hotad för att hon är antinazist

NYHETER

Jag möts av rasism dagligen. Inte för att jag är utländsk eller har annorlunda hudfärg eller för att jag pratar dålig svenska, utan av den anledningen att jag är punkare.

I min stad kryllar det av människor, mest ungdomar, som är fulla av hat. På helgerna kan man inte vistas på den stora busstationen för risken finns att man får stryk, just för att man inte delar deras åsikter.

Jag har blivit hotad, ropad efter och kallad massa saker för att jag visar, genom klädsel och märken, att jag är antinazist.

Jag blir inte arg längre, jag blir ledsen. Inte ledsen för att jag tar illa upp personligen, utan för att jag tycker det är sorgligt.

Jag tycker synd om de som inte vet bättre. Eller som inte mår bättre än att de måste hävda sig och bli sedda på ett sätt som det här!

De är rädda för allt som inte har med köttbullar att göra!

Inte fan är det så att bara för att man är invandrare är man våldtäktsman! Eller mördare. Eller tjuv. Eller allmänt dum i huvudet. Man är inte mer dum i huvudet än alla andra.

Saken är den att man är inte rasist när det gäller folk som bor i det land de föddes. Det handlar om rasism mot de som kommer till vårt land.

Det känns som att folk är rädda för att Sverige ska bli "något annat". Men vad fan skulle det göra?

Lisa Munk , Lunarsmeknamn: Anti_Septic