– Jag blir så less på allt snack om rasism

Joakim, 20, tycker att rasism borde kunna stoppas med sunt förnuft

NYHETER

Rasism och främlingsfientlighet är något som man kan läsa om väldigt ofta i olika sammanhang – i skolan, jobbet och rent allmänt.

Varje gång jag läst något sånt blir jag riktigt förbannad. Jag kan bara inte förstå hur det kan vara så svårt att uppföra sig mot sina medmänniskor? Det är helt okej att döma folk efter deras handlingar och uppförande, men ska man döma människor efter hur dom ser ut, var de kommer ifrån, kultur och religion, så har man ju inte tänkt efter hur man själv vill bli behandlad.

Rasister av olika slag finns det ju överallt. Svenskar som inte gillar invandrare och invandrare som inte gillar svenskar. Det sistnämnda ser folk ofta inte som rasism, även fast det är samma sak att kalla nån för svenne som blatte.

Jag blir bara så less på allt snack om rasism hela tiden. Det spelar ingen roll hur många föreningar eller organisationer som kommer och jobbar för att få bort rasismen, allting har ju en början.

Mamma, pappa och syskon har ju det största inflytandet på oss som små och redan där börjar en hel del för att föräldrar inte informerar sina barn ordentligt om det ämnet.

SÅ snälla. Vill vi att folk ska må dåligt? – nej.

Det är faktiskt så jäkla enkelt, har man lärt sig vad som är rätt och fel från början så behöver inte folk springa och dela ut lappar med rasistisk propaganda på torget som 99 procent ändå slänger.

Jag är inte vidare smart eller välutbildad, men med sunt förnuft och lite vett kan man åstadkomma stora saker – så hjälp dina medmänniskor.

Joakim Hellsten , Lunarsmeknamn: Jocke__H