Väpnat rån i köpcentrum

NYHETER

Ett massivt polispådrag söker tre rånare efter ett väpnat rån mot en uraffär i Väla köpcentrum i Helsingborg. De stulna klockorna kan vara värda cirka en miljon kronor.

Polisen har hittat rånarnas flyktbil.

Helsingborgspolisen fick larm om rånet 11.03.

Tre maskerade gärningsmän hade slagit till mot en uraffär i Väla köpcentrum.

- Ett skott ska ha avlossats med någon sorts skjutvapen när de lämnade butiken, säger Benita Nilsson vid Helsingborgspolisen till aftonbladet.se.

Bar vita overaller och munskydd

Ingen människa ska ha kommit till skada men personalen chockades svårt. Vid tillfället fanns inga kunder i butiken men flera personer såg rånet utifrån.

— Jag såg tre rånare med vita overaller som påminner om sådana man har sett att de som hanterar influensasmittade fåglar brukar ha. De slog hejdlöst på affärens klockmontrar med något som såg ut som järnrör. När de sprang ut ur butiken såg jag att en av dem hade en något som såg ut som en pistol i handen. Då gömde jag mig och sedan hörde jag ett skott, säger ögonvittnet Peter Thysell till Helsingborgs dagblads nätupplaga.

Lyxur i rånarnas byte

Hur många klockor rånarna fick med sig men men enligt tidningen handlar det bland annat om ett antal dyrbara Omega lyxur. Tillsammans kan klockorna var värda en miljon.

Polisen har hittat rånarnas flyktbil i en cykeltunnel under E4 nära köpcentret. Bilen är stulen i Landskrona och gärningsmännen förmodas ha bytt till en annan bil.

- Vi gör nu en teknisk undersökning på fyndplatsen och i butiken. Rånarna söks här i regionen, säger Benita Nilsson.

Simone Söderhjelm, Karin Henriksson