Fem korta med Le Shop too

1 av 2
På Le Shop too finns inte bara kläder. Foto: Ida Lithell
NYHETER

Le Shop too ligger och gömmer sig i Birger Jarlspassagen. Vi har pratat med delägaren Cecilia Steiner, som låter butiken komma fram ur garderoben.

Vad har ni att erbjuda vårens fashionistas?

- Massor... Var ska jag börja? Platåpumps från Vivienne Westwood (London). Randigt surfpreppy från Trovata (Florida). En dressad silhuett från Raf Simons (Paris). Apsnygga jeans från April 77 (Paris), Nakkna (Stockholm) och My Ass (Milano). Och overkligt söta skor med plexirosett och tillhörande armband från Gaspard Yurkievich (Paris).

Hur har ni valt ut era märken?

- Alla vi har inne är personliga favoriter. Vi köper in det vi själva vill ha. Allt i butiken är handplockat och i få exemplar för största möjliga nöje. Många av våra märken säljs exklusivt hos oss i Sverige.

Vilket märke fungerar bäst hos er?

- Trovata säljer alltid slut varje säsong. Men Vivienne Westwood funkar också suveränt.

Hur skiljer ni er från systerbutiken på söder?

- Le Shop too är lite lyxigare, SoFo-butiken är något mer street. Men vi delar också väldigt mycket sortiment mellan butikerna, såklart. Men Raf Simons, fullt utbud av Paul & Joe Beauté och utsökta klänningar från Sharon Wauchob finns exempelvis bara på Le Shop too.

Vad har ni för relation till Le Shop i Paris?

- Vi tycker det franska språket är vackrast i hela världen och att Le Shop är ett formidabelt butiksnamn. Jag antar att Le Shop i Paris tycker likadant. Men det är nog också det enda vi har gemensamt.

Le Shop too

Le Shop

Ida Lithell