Göra tavlor – en hjärtesak för kändisar

Kändisarnas konstverk auktioneras för välgörenhet

1 av 2 | Foto: stefan mattsson
Lasse Berghagen.
NYHETER

Ett landskapsmotiv av Lasse Berghagen eller ett lejon signerat Martin Stenmarck?

Med start i morgon säljs kändisarnas konstverk på nätet. Pengarna går till forskning kring plötslig hjärtdöd.

20 kändisar har ställt upp och målat till Hjärt-Lungfondens kampanj mot plötslig hjärtdöd. Nu ska konstverken auktioneras ut på nätet.

För den som vill finns alltså möjligheten att ropa in en äkta Lill-Babs – eller kanske kanske Jill Johnssons kärlekbudskap.

När konstnären Pål Hollender fick sätta betyg på kändisarnas konstverk i Aftonbladet föll han för Lars Berghagens skånska landskap. "Måla mer", skrev han uppmuntrande till allkonstnären och gav honom fem plus.

- Det var jättekul, och smickrande. Jag har ju alltid målat - även om jag inte har ställt ut på länge, säger Lasse Berghagen till aftonbladet.se.

Vad tror du att folk kommer bjuda för din tavla?

- Ett par miljoner kanske, haha. Nej, det har jag inte tänkt på. Jag är glad bara den inbringar så mycket som möjligt till Hjärt-Lungfondens fina projekt.

Finns platsen du målat?

- Ja. Hälften finns i fantasin och hälften finns i verkligheten. Det är ju konstnärens rätt att skapa bilden man vill ha.

Vad betyder bilden för dig?

- Jag gillar harmoniska bilder, som blir motpoler till mitt inre kaos. Det är väl inget större kaos jag bär på, men att måla jordnära bilder ger mig inre frid. Jag är ju som konstnär förutom komiker också naturlyriker, säger Lasse Berghagen.

Verken säljs på auktionssajten tradera. Budgivningen börjar imorgon fredag 24 mars och pågår till 2 april.

Tidigare

Karin Henriksson

ARTIKELN HANDLAR OM