Man gripen misstänkt för miljonkupp mot uraffär

Var anhållen i sin frånvaro för annat rån

NYHETER

Malmö

Rånet mot en uraffär i Väla köpcentrum i Helsingborg kan vara på väg att klaras upp.

Polisen stoppade på torsdagskvällen en bil i Malmö som sätts i samband med rånet.

I bilen fanns en man som var anhållen i sin frånvaro, misstänkt för inblandning i ett rån mot en guldsmedsaffär i Bromölla den 10 mars.

Mannen greps direkt och de tre övriga, en man och två kvinnor, som åkte i bilen togs in för förhör, skriver Sydsvenskans nätupplaga.

Teknisk undersökning

Bilen beslagtogs och ska undersökas av Malmöpolisens tekniker i jakten på spår efter miljonkuppen i Helsingborg i onsdags och rånet i Bromölla.

Den anhållne mannen ska föras till Kristianstad som tar över utredningen.

– Beroende på vad som kommer fram lär vi sedan få samarbeta med Helsingborgspolisen, säger Paul Wilson, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Väpnade rån

I Bromölla fick två beväpnade rånare med sig guldföremål för cirka 600 000 kronor. I lokalen fanns en övervakningskamera som stod på, men den tillhörande videospelaren var avstängd så några bilder finns inte.

Rånarnas första flyktbil, stulen i Sölvesborg, hittades efter cirka en timme 500 meter från guldsmedsaffären.

Kuppen i Helsingborg utfördes av tre beväpnade män. De kom in i uraffären och krossade montrar med hammare och en handslägga och rafsade åt sig en mängd klockor. Det finns uppgifter om att bytet blev varor för miljonbelopp.

Den rånare som lämnade uraffären sist sköt ett skott, dock utan att träffa någon. De försvann sedan från köpcentrumet i en bil som visade sig vara stulen i Landskrona. Den återfanns senare i en gångtunnel under E4. Därifrån fortsatte rånarna i ett annat fordon.

Lennart Hansson/TT