Dödade sin sambo när han gav henne massage

Gav henne massage för att lättare kunna döda henne

NYHETER

Den 22-årige mannen gav sin sambo massage för att lättare kunna döda henne.

Med ett kraftigt slag med en kastrull i huvudet och ett tiotal knivhugg berövade han kvinnan livet.

Mannen åtalades på fredagen vid Västmanlands tingsrätt misstänkt för mord, misshandel och olaga hot. Mannen och hans 21-åriga flickvän bodde i en lägenhet i Fagersta. Söndagen den 15 januari hade 22-åringen bestämt sig för att döda sin flickvän.

Liknade mamma

Han hade tidigare dödat sin mamma som han inte tyckte om och nu tyckte han att flickvännen på något sätt liknade mamman.

– Mannen såg i sin sambo bilden av sin mamma och det var ett problem. För att bli av med problemet var han tvungen att döda henne. Det är så han förklarat sitt handlande, säger kammaråklagare Johan Fahlander till TT.

För att lättare kunna ta livet av sin sambo erbjöd han sig den aktuella söndagen att ge henne massage.

När han masserat kvinnan en kort stund i soffan tog han fram en kastrull och slog den i bakhuvudet på henne. Slaget var så kraftigt att handtaget slets av.

Mannen tog därefter fram en kniv och högg den ett tiotal gånger i flickvännens hals.

Mordet upptäcktes dagen därpå och mannen kunde gripas samma kväll. Han erkände direkt att han dödat kvinnan.

Tidigare misshandel

När mordet förövades hade 22-åringen avtjänat ett fyraårigt straff på Sundbos ungdomshem för att han tidigare dödat sin mamma.

Förutom mordet åtalades mannen även för att i december 2005 ha misshandlat och hotat sin sambo i parets bostad. Den gången misstänks 22-åringen ha kastat kvinnan mot väggarna, slitit i hennes hår och slagit henne i ansiktet. Han har därefter tryckt ned kvinnan på golvet, placerat knivar och andra vassa föremål runt henne och hotat henne till livet.

Rättegången mot mannen börjar på torsdag i nästa vecka.

Kjell Rynhag/TT