Slött, slappt & smaklöst

Zense är ointressant – redan vid bordsbeställningen

NYHETER

Zense ger ingen bra känsla.

Varken i gommen eller i magen.

Luften verkar ha gått ur nudelrestaurangen Zense.

Foto: ERIKA STENLUND
TRIST TUGG Första intrycket består – en beskrivning som passar in på Zense. Redan vid bordsbeställningen känns stället oinbjudande – den senare frånvaron av smakupplevels understryker denna första känsla.

Som ett punkat däck, en misslyckade sufflé eller ett förhållande som gått i stöpet.

Det börjar redan när vi ringer för att boka bord. Vi får då veta att det inte är nödvändigt, på ett sätt som balanserar mellan ointresserat och uppgivet. Märkligt, om inte restaurangpersonalen tror på restaurangens potential att dra gäster, vem ska då göra det?

När vi kommer dit är det mycket riktigt öde. Det är visserligen i början av veckan, men hur många har tappat peppen efter att ha ringt? Och valt ett ställe med mera välkomnande attityd.

Svävande svar

Det svaga intresset för gästerna fortsätter vid serveringen. Vi vill testa någon av ställets fyra combos, där man väljer ett visst antal smårätter. Men vi behöver lite rådgivning om hur mycket man bör ta för att bli mätt. Svaren vi får är svävande, det är olika, vet ju inte hur mycket du behöver för att bli mätt. Trots bristen på vägledning väljer vi sju smårätter för 350 kronor.

Mustiga musslor

Hela den här trista ouvertyren hade kanske kunnat glömmas bort om rätterna som satts på bordet varit kulinariska konstverk. Det är de inte. Högst ordinära asiatiska tapas som varierar mellan smaklös bläckfisk till någorlunda mustiga musslor.

Vid ett annat tillfälle testar vi Tumeric (räkor, kyckling och äggnudlar) och fläskfilé i grön curry. Båda rätterna verkar ha gjorts enligt tesen kvantitet före kvalitét.

Pannacottan slut

När vi ber att få titta på efterrättsmenyn överlämnas den utan kommentarer.

Först när vi redan siktat in oss på pannacottan får vi reda på att den är slut.

Slött, slappt och liknöjt, från start till mål.

Matombudsmannen

ARTIKELN HANDLAR OM