Dekadens på nya Debonair

Gör en tidsresa till en förlorad värld

Foto: SNYGG SWING
Karin Winther, här med Lady Oscar och Miriam Pemberton, står bakom nya klubben Debon-air som tar dig tillbaka till en svunnen tid: ”Det är magiskt att stiga in i en värld som inte längre finns”, säger hon.
NYHETER

Är du på spaning efter den tid som flytt?

Kanske kan du hitta den på klubben Debonair.

Den som har en törst efter dekadent elegans, tjusiga hattar och uppsluppen charlestondans kan äntligen få den släckt. Karin Winther, som varit en aktiv del av Londons burleskrevival-scen, är den drivande kraften bakom klubben Debonair. Varje torsdag spelar hon och hennes crew swing, jazz och dylikt på Spy bar .

– Det är dansmusik, det är bara 80 år gammal dansmusik, säger hon.

Internationella dj:s

Den 30 mars är det dags för en större baluns då även genrer som dixieland och rockabilly uppmärksammas. Det kommer att bli en månatligt återkommande fest där internationella dj:s och showgirls bjuds in.

– Det är magiskt att stiga in i en värld som inte längre finns. Man kan leva ut det dekadenta men mera stilfullt, säger Karin Winther.

På festen kommer burleskartisten Paloma Faith att uppträda, i en lokal som för kvällen är smyckad med rosor och levande ljus.

Burleskstil

Meningen är att gästerna ska vara en del av tidsresan. Därför slipper dandys, flappergirls och de som svidat upp sig i burleskstil inträdet på 100 kronor

– Meningen är inte att folk ska klä ut sig, utan klä upp sig, säger Karin Winther.

Sofia Larsson