TV4 backar - drar tillbaka sexköpsinslag

NYHETER

Efter Aftonbladets avslöjande att redaktionen för TV4:s program Drevet betalade 19-åriga ”Sara” att utföra en sexshow, har TV4 raderat inslaget från tv4.se.

– Redaktionen har varit delaktig i hur en del scener kommit till på ett sätt som inte är acceptabelt, skriver TV4:s nyhetschef Lasse Herneklint på hemsidan.

Inslaget om unga tjejer som säljer sexshower via internet sändes den 20 mars. I inslaget har flera tjejer som säljer sex intervjuats. Vid ett tillfälle filmar TV4 Sara när hon utför en sexshow – enligt speakerrösten inför någon köpare på internet. I det närgångna inslaget får tittarna se hur hon visar brösten och onanerar med en dildo, alltmedan reportern intygar att scenen är äkta:

”Gav tillstånd”

”Sara förbereder sig för att jobba. Hon ger oss tillstånd att vara med och filma när hon säljer en sexshow till en av sina kunder”.

Aftonbladet kunde dock avslöja att det inte fanns någon annan sexköpare när bilderna togs – utom Drevets egen journalist.

– Syftet med reportaget var att visa att sexköpshandeln på nätet pågår för fullt och är helt oreglerad i Sverige. Detta är korrekt och är fortfarande en mycket angelägen fråga, skriver Lasse Herneklint.

”Det var precis före löning”

Sara sade själv till Aftonbladet efter avslöjandet:

- Det var precis före löning och dåligt med kunder. Då föreslog reportern att hon skulle ringa någon.

Under signaturen "Jens" köpte en av Drevets egna medarbetare en sexshow av henne.

TV 4-reportern Jonas Gummesson upprörs över avslöjandet.

– Det är bedrövligt och förnedrande. Men när allt mer tv ska produceras för allt mindre pengar kan det gå så här, sa han till Aftonbladet.

Fich inte information

I dag säger Christina Bellander, Aktualitetschef på TV4, till aftonbladet.se:

— Vi fick inte full information om arbetsmetoderna innan inslaget sänder. Men när bilden klarnade så har vi agerat och det genom att ta bort inslaget från webben.

Vad får det här för konsekvenser?

– Vi har styrt upp rutinerna.

Tror du att detta kommer att påverka er trovärdighet i framtiden?

– Nej, det tror jag inte. Jag tror att människor förstår att man kan göra ett misstag. Här har det brustit i ansvarskedjan men det ska inte hända igen, säger Christina Bellander.

Tidigare artiklar:

Robert Triches