Konflikträdd eller diplomatisk?

Läsarna: En brist kan bli en tillgång

NYHETER

Ett mynt har två sidor. Och vid rätt tillfälle kan en brist bli en tillgång.

En förmåga som anses vara dålig i ett sammanhang, kan visa sig vara en tillgång i ett annat.

Vi har alla våra sidor, goda som dåliga. Aftonbladets nätläsare skriver om sina bra och dåliga egenskaper.

Pelotard: ”Jag är envis, konflikträdd, morgontrött och tankspridd... eller viljestark, diplomatisk, kvällspigg och kreativ. Välj själv! De flesta väljer den negativa beskrivningen om de själva inte har egenskapen, den positiva om de också har den”.

Skratt – oseriöst

Kulo skriver att hon har lätt för att skratta och ta till humor: ”Det anser dock vissa vara lättsinnigt och oseriöst. Jag anser istället att resultatet av arbetet är det viktiga och kan man göra det med ett leende så är det ännu bättre”.

Lathet – kreativitet

Enligt Sissi är lathet en källa till kreativitet och proaktivitet: ”Om man är lat som jag vill man att tråkigt och onödigt arbete ska ta så kort tid som möjligt. Därför lärde jag mig finesserna i dataprogram så gick allt mycket snabbare. Hade jag inte varit lat hade jag suttit där och tragglat via omvägar i programmen”.

Vimsan har en teori om att: ”Brister är bara brister när den som ser dem har andra egenskaper. Jag är till exempel väldigt kreativ och det behövs i mitt jobb, men en arbetskamrat som inte alls är särskilt kreativ och som har andra arbetsuppgifter, retar sej på mej och tycker att jag är vimsig och lat”.

Ledarskap

Vad som krävs för att bli en god ledare, psykopatiska drag eller ej, råder det delade meningar om...

Rulle: ”Vad är det för positivt med att ha en psykopat i ledande position i ett företag? Ännu en ursäkt till att slippa göra något åt sina dåliga sidor...”

Stefan: ”Till er som hävdar att det inte kan vara på det här viset: Sorry, men det är så. Har läst ledarskap vid universitetet. Denna undersökning stämmer väl överens med många andra undersökningar som vi tittade på då”.

Birgitta Wilén