Marit Paulsen överfölls på öppen gata

Tre män sparkade undan kryckan: : "Det var en chock"

NYHETER

Marit Paulsen, 66, överfölls av tre män på öppen gata i centrala Stockholm.

De knuffade omkull henne och sparkade bort kryckan.

-Det har fått mig att fundera på hur det är att bli gammal, säger hon.

Foto: ULF HÖJER
Attackerad på öppen gata Marit Paulsen gick med krycka när hon attackerades på Hamngatan i Stockholm. ”Det var en chock att plötsligt vara en rädd liten gumma”, säger hon.

Attacken inträffade på Hamngatan mitt i Stockholm.

Marit Paulsen tvingades från början av förra året gå med kryckor efter svåra smärtor i rygg och höfter.

Hon hade ingen chans att försvara sig när de tre männen plötsligt knuffade henne till marken och sparkade bort hennes ena krycka.

"Det var en chock"

-Det var en chock att plötsligt vara en rädd liten gumma ute på gatan, säger Marit Paulsen till TT i samband med folkpartiets riksmöte i Malmö.

Hon har tidigare berättat om hur hon utsatts för hotfulla situationer under sjukdomsperioden.

"Jag stapplade mig vid några tillfällen fram på Stockholms gator-faktum är att jag kände mig så hjälplös att jag var lite rädd. Då insåg jag att särskilt de välklädda svenska unga männen verkligen och bokstavligen gick rakt på mig. Utan att väja, utan att be om ursäkt. hela attityden var: Flytta på dig, ynka gamla kärring", skriver hon i en krönika i Diabetestidningen.

Aktiv i valet

Överfallet på Hamngatan fick henne att fundera över de gamlas situation i samhället. Nu är hon folkpartiets talesman i äldrefrågor och har tagit fram partiets nya äldrepolitiska program.

I somras opererades Marit Paulsen på ryggkliniken i Strängnäs. Nu mår hon så pass bra att hon räknar med att delta i valrörelsen.

 Johan Edgar